Bankovní regulace v basilejském stylu
Znepokojenie európskych regulátorov nad americkým jednostranným pohľadom na pravidlá bankového kapitálu. V posledných piatich rokoch svetoví finanční regulátori pracovali na novom súbore pravidiel pre bankový kapitál pomenovanom Basel II. Jeho účelom je zaistiť, aby výška kapitálu v bankách zodpovedala rizikám, ktoré bankám tento kapitál prináša. Dopad štúdie Basel II.