Nové předpisy o kapitálové přiměřenosti se nevztahují pouze na banky - Bauerová, Jaroslava
Od roku 1999 banky postupovali podľa opatrenia Českej národnej banky (ČNB) o kapitálovej primeranosti bánk zahŕňajúce úverové a trhové riziko a opatrenie o kapitálovej primeranosti, ktorým sa stanovili podmienky pre vykonávanie dohľadu nad bankami na konsolidovanom základe. Od 1.1.2003 nadobúda účinnosť nové opatrenie, ktoré sa zásadným spôsobom odvoláva na novú vyhlášku ČNB č. 333/2002 Sb. Zmeny v postupoch stanovenia kapitálovej primeranosti.