Veľká časť štrukturálnych fondov má skončiť v dnešnej EÚ - Schönwiesner, Roman
Európska komisia (EK) navrhla reformu politiky ekonomickej súdržnosti v EÚ. Táto politika má zabezpečiť vyrovnávanie úrovne jednotlivých krajín a regiónov únie. Financovanie tejto politiky. Návrh reformy rozdeľovania prostriedkov na ekonomickú súdržnosť. Vyspelé a zaostalé regióny.