Financování hypotečních obchodů pomocí modelu sekuritizace hypotečních úvěrů - MBS - Sankot, Martin
Sekuritizácia predstavuje významný trend na svetových finančných trhoch, pri ktorom dochádza k zvyšovaniu financovania podnikateľských aktivít prostredníctvom kapitálových trhov a k relatívnemu znižovaniu významu financovania prostredníctvom tradičných úverových zmlúv. Sekuritizácia formou ABS (Asset backed securities). Hypotekárne poisťovníctvo v USA. Hypotekárne bankovníctvo v EÚ. Rozdiely medzi trhmi v USA a Európy. Hypotekárne bankovníctvo v ČR. Model MBS - (Mortgage backed securities).