Hyundai-Kia ide na Slovensko - Schönwiesner, Roman
Automobilka Kia Motors oznámila (február-marec 2004), že svoj prvý európsky závod postaví neďaleko Žiliny. Rozhodovalo sa medzi Poľskom a Slovenskom a nakoniec zvíťazilo Slovensko. Investície však budú nižšie ako sa očakávalo. Očakávania Kia. Investičné stimuly ponúknuté slovenskou vládou. Nový závod sa chce presadiť na európskom trhu a presvedčiť spotrebiteľov. Príčiny neúspechu Poľska.