Daňová sústava a fiškálna decentralizácia - Žárska, Elena, 1955-
Fiškálna decentralizácia ako modifikácia rozdeľovania daňových príjmov medzi štát a územnú samosprávu. Prínos - konsolidácia verejných financií a racionalizácia výdavkov verejného sektora. 2 etapy decentralizácie financií. Originálne dane, podielové dane, dotácie.