Chémia na útlm odpovedá špecializáciou - Slovák, Kristian
Súčasná situácia v európskom chemickom priemysle je nepriaznivá - odštiepovanie chemických divízií, reštrukturalizácia, prepúšťanie. Silná ázijská konkurencia. Korene problémov európskych a amerických firiem. Reštrukturalizácia a potom predaj. Vyhliadky celosvetového chemického priemyslu podľa ratingovej agentúry Moody's sú negatívne.