Parametrizácia prahových funkcií pre multiagentové simulácie vo finančnom výskume - Babiak, Martin
Autor sa koncentruje na schopnosť daní z príjmov ovplyvňovať cenovú hladinu. Túto schopnosť sa snaží overiť pomocou technológií multiagentových simulačných systémov /MAS/, ktoré zaraďujeme medzi pokročilé simulačné metódy a medzi technológie distribuovanej umelej inteligencie.