Spoločná mena alebo menová nezávislosť príspevok do diskusie - Zeman, Juraj
Príspevok do diskusie na tému integračného procesu Slovenska a ostatných kandidátskych krajín do Európskej únie a následne vstupu do EMU (Hospodárskej a menovej únie). Poukázanie na to, že existencia rôznych mien vedie k súťaživosti menových politík jednotlivých krajín a táto rezultuje k vyššej úrokovej miere a vyššej inflácii a následne k zníženiu blahobytu v zúčastnených krajinách. Výsledky sú demonštrované na modeli dvoch otvorených asymetrických ekonomík. Odvodenie teoretických riešení modelu a kvantitatívne vyhodnotenie.