Edmond Malinvaud priekopník teórie ekonomickej nerovnováhy - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Profesijná bibliografia Edmoda Malinvauda, ktorý sa zapísal do ekonomickej teórie predovšetkým ako priekopník teórie ekonomickej nerovnováhy. Základné postuláty novej syntézy. Peniaze ako spojovací článok medzi dôchodkom a výdavkami. Malinvaudov prínos ku skúmaniu súvislosti: peniaze - nerovnováhy - trhy.