Ochrana vkladov v Slovenskej republike a v krajinách Európskej únie - Oravec, Peter
Smernica Európskeho parlamentu a Rady č. 94/19/ES z 30. mája 1994 o systémoch poistenia (ochrany) vkladov, ktorá je právnym rámcom pre ochranu vkladov v krajinách EÚ. Ochrana vkladov v členských štátoch EÚ. Ochrana vkladov vo vybraných štátoch mimo EÚ. Legislatívna úprava ochrany vkladov v SR. Novela zákona o ochrane vkladov.