Miesto a úloha Česka a Slovenska v európskom geopolitickom priestore - Volner, Štefan
Historický náčrt geopolitického miesta a úloha Česka a Slovenska. Mapa Európy od roku 2004. Geopolitické postavenie českého a slovenského národa po druhej svetovej vojne a po skončení studenej vojny. Možná geopolitická mapa v roku 2005. Nová geopolitická pozícia Česka a Slovenska a jej hlavné ciele.