Ponuky na prevzatie v štátoch Európskej únie - Baláž, Vladimír
Legislatívne úpravy verejných ponúk na odkúpenie cenných papierov majoritnými akcionármi v krajinách Európskej únie. Tri druhy verejných ponúk: verejná ponuka na odkúpenie, povinná ponuka na prevzatie, vyvlastnenie akcie minoritných akcionárov. Direktíva EÚ o prevzatiach. Odporúčania pre slovenskú právnu úpravu.