Strategies for the future eGovernment - Millard, Jeremy
Niektoré čiastkové výsledky projektu PRISMA financovaného z prostriedkov 5. rámcového programu EÚ. Analýza a popis koncepcie dlhodobých stratégií rozvoja eGovernmentu a popis vízie stavu eGovernment za horizontom 10 rokov. Čínnosti vykonávané štátnou správou sa posudzujú z hľadiska dopytu po službách ("front office") a z hľadiska ponuky služieb ("back office"). Doporučenia pre dlhodobé strategické rozhodovania sú odvodené z troch scenárov vývoja Európy do r. 2010: 1. Prosperujúca a spravodlivá Európa, 2. Turbulentná Európa, 3. Recesia a reorientácia.