Data gathering for science and research - Vaníček, Jiří
Usudzovanie a argumentácia v empirických vedách a výskume sa opiera o prvotné informácie, pomocné a výsledné štruktúry, výpočty atď. odvodené z týchto primárnych informácií. V príspevku je uvedený stručný prehľad rôznych techník pre získavanie primárnych informácií. Prínos príspevku má spočívať v objavení a uvedení explicitných obmedzení pre použitie takto získaných informácií pre ďalšie použitie pri odvodzovaní záverov, v závislosti na problémoch validity informácií a typu stupníc v ktorých boli získané.