Neural networks in intrusion detection systems - Veselý, Arnošt
Bezpečnosť informačných systémov. Včasná a presná detekcia napadnutia. Systémy detekcie napadnutia (IDS - Intrusion detection systems). Dva základné druhy IDS - misuse IDS a anomaly IDS. Prehľad možností aplikácie neurónových sietí pri vytváraní systémov detekcie napadnutia, diskusia o výhodách a nevýhodách ich použitia.