OBSE a boj s terorismem: důsledky pro její roli - Karlas, Jan
Po teroristických útokoch v USA z 11. septembra 2001 sa boj s terorizmom stal jednou z priorít pre medzinárodné organizácie zaoberajúce sa bezpečnosťou. Boj proti terorizmu ako nový predmet pôsobenia v rámci Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Podstata zvoleného prístupu. Dokument Akčný plán. Prístupy členských štátov organizácie OBSE k boji proti terorizmu.