Systémový prístup v ochrane a tvorbe životného prostredia - Vybíralová, Júlia
Systém environmentálneho manažérstva -EMS ako nevyhnutná súčasť podnikového manažmentu. Základná koncepcia environmentálneho manažmentu. Normalizácia EMS podľa noriem ISO. Charakteristika noriem radu ISO 14 000. Chronologický postup zavádzania EMS. Implementácia EMS v podmienkach SR.