Návrat k osvedčenému spôsobu ochrany - Gregorová, Dana
Vznik novej miestnej štátnej správy starostlivosti o životné prostredie. Obvodné úrady a ich funkcia. Kompetencie jednotlivých zložiek - odpadové hospodárstvo, vodné hospodárstvo, ovzdušie, ochrana prírody a krajiny. Právomoci obcí, kompetencie.