Pojem nerovnosti a chudoby v genezi - Veselá, Jana
Príčiny chudoby v Európe. Chápanie nerovnosti a chudoby. Typy nerovnosti. Vymedzenie pojmu chudoba. Meranie chudoby a metodologické problémy merania chudoby. Chudoba ako výsledok sociálnej nespravodlivosti spoločnosti a ako výsledok lenivosti a nedostatku vôle. Zloženie chudobnej populácie. Situácia v Českej republike.