Miesto rozpočtových deficitov v hospodársko-politických súvislostiach - Vincúr, Pavol
Výskyt finančných kríz počas posledných desiatich rokov a ich závažné dopady. Teórie o dôvodoch častého opakovania finančných kríz v 90. rokoch. Zvýšená liberalizácia a globalizácia pohybu kapitálu. Analýza makroekonomických súvislostí rozpočtových deficitov za SR. Deficity, investície a úspory. Rozpočtový deficit a čistý vývoz. Výpočet makroekonomických vzťahov za rok 2000 podľa údajov zverejnených v Štatistickej ročenke 2001.