Rentabilita kapitálu z pohledu různých konceptů účetnictví - Hýblová, Eva
Ukazovatele rentability kapitálu sú externé pomerové ukazovatele, ktoré sa využívajú vo finančnej analýze podniku. Zdrojom informácií pre finančnú analýzu sú účtovné výkazy. Prevádzanie účtovných informácií na zrovnateľnú bázu podľa medzinárodných účtovných štandardov - IAS. Rentabilita kapitálu. Aktíva podľa ČÚP a podľa IAS. Príklad - Súvaha a výsledovka podľa ČÚP a IAS. Vplyv uznávania výnosov na ukazovatele rentability. Výnosy podľa ČÚP a podľa IAS.