Rozpočet kraje jako nástroj finanční politiky při harmonizaci regionální politiky v ČR s regionální politikou EU - Peková, Jitka
Realizácia regionálnej politiky na úrovni štátu a úrovni samostatného regiónu. Regionálna politika v ČR a jej ciele. Regionálna politika EÚ. Nástroje regionálnej politiky EÚ, ich ciele. Národný rozvojový plán ČR na obdobie 2000-2006, jeho priority a strategický cieľ. Programy podpory. Formy finančnej podpory zo strany štátu. Dotácie z rozpočtu kraja. Návrh finančného plánu spoločného regionálneho operačného programu ČR (SROP). Rozdelenie prostriedkov SROP. Kraj ako územne vyšší samosprávny celok. Rozpočtová politika kraja. Príjmy a výdavky územných rozpočtov v ČR v roku 2001. Bežné a kapitálové výdavky rozpočtov krajov v ČR v roku 2001.