Analýza a vyhodnotenie účinnosti uplatňovaných nástrojov environmentálnej politiky na efektívnosť ekonomiky v SR - Romančíková, Eva
Environmentálna politika ako súčasť hospodárskej politiky. Ekonomické nástroje ochrany životného prostredia a ich uplatnenie vo vzťahu k základným zložkám životného prostredia. Funkcie finančno-ekonomických nástrojov environmentálnej politiky. Uživateľské poplatky. Špecifické environmentálne poplatky a dane. Dane späté so životným prostredím. Možnosti diferenciácie daňových sadzieb vo väzbe k ochrane životného prostredia.