Medzinárodné strategické aliancie - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Vymedzenie pojmu strategické aliancie ako stupňa vertikálnej integrácie a interdependencie aktivít partnerov. Strategické partnerstvo v americkej a európskej literatúre. Účastníci a základné typy strategických aliancií. Príčiny vzniku strategických aliancií.