Duračáková, J. - Mandel, M.: Mezinárodní finance. Praha: Management Press, 2003, 2. doplnené vydanie, 394 s. - Jankovská, Anežka
Recenzia na knihu Mezinárodní finance: Durčáková, J. - Mandel, M. Publikácia je určená študentom vysokých škôl ekonomického zamerania a pracovníkom hospodárskej praxe. Dáva pomerne komplexný obraz o fungovaní medzinárodných financií, a to najmä o bilancovaní medzinárodných peňažných vzťahov, o fundamentálnej a technickej analýze menových kurzov, fungovaní devízových trhov, medzinárodnom investovaní a o medzinárodných menových vzťahoch.