Vyššie územné celky v Slovenskej republike - Neubauerová, Erika, 1968-
Význam konštituovania vyšších územných celkov - samosprávnych krajov v SR, a to v kontexte reformy verejnej správy. Systém verejnej vlády vnútri štátu. Vytvorenie vyšších územných celkov v Slovenskej republike. Chronológia reformy verejnej správy v SR. Zákon č. 302/2001 Z.z., ktorý v podmienkach Slovenskej republiky konštituoval vyššie územné celky - samosprávne kraje. Rozdelenie decentralizácie financií do dvoch etáp.