Knowledge modelling in support of knowledge management - Mach, Marián
Manažment znalostí sa zameriava na všetky fázy životného cyklu znalostí použitím rôznych technológií. Jednou z najsľubnejších technológií je ontologické znalostné modelovanie, ktoré modeluje znalosti organizácie v danej problémovej oblasti (doménové znalosti) a poskytuje slovník pre zachytenie a zdieľanie znalostí. Systém KnowWeb kombinuje tradičný prístup k manažmentu dokumentov s možnosťami poskytovanými ontologickým modelovaním. V článku sú prezentované skúsenosti s implementáciou tohto systému v jednej fínskej firme.