Analýza vývoje hrubého předepsaného pojistného - Paulasová, Markéta
Hodnotenie vývoja poistného trhu pomocou posudzovania ukazovateľov úrovne. Najčastejšie používanými ukazovateľmi hodnotenia vývoja poistného trhu sú predpísané poistné, poistné plnení, škodovosť a poistenosť. Predpísané poistné ako základný ukazovateľ výkonnosti každej komerčnej poisťovne a každého poistného trhu. Skúmanie koeficientov a tempa rastu hrubého predpísaného poistného pre vybrané štáty Česko, Slovensko, Maďarsko, Poľsko. Trendové funkcie. Výhľad do budúcnosti.