Problémy podnikání Němců v České republice pohledem ekonoma - Hommerová, Dita
História česko-nemeckých vzťahov. Vzťahy a porovnanie Českej republiky a Nemecka v oblasti ekonomickej a právnej. Daňový systém. Pracovné právo. Zmluva o zamedzení dvojitého zdanenia. Právne formy podnikania. Devízový a kapitálový trh. Priame zahraničné investície do ČR. Najdôležitejšie inštitúcie podporujúce nemecké podniky pri vstupe na český trh. Problémy nemeckých firiem v ČR. Doporučenia nemeckým firmám plánujúcim vstup na český trh.