Postup v aproximácii práva v oblasti nepriamych daní v prístupovom procese Slovenskej republiky do Európskej únie - Nekanovič, Miloslav
Rozdielne zaradenie niektorých tovarov a služieb v Slovenskej republike do inej daňovej sadzby ako je štandardná v krajinách Európskej únie. Výnimky a prechodné obdobia, počas ktorých sa nebude musieť Slovenská republika riadiť štandardmi platnými v EÚ určitý čas po vstupe. Daň z pridanej hodnoty. Spotrebná daň z vína a liehu. Spotrebná daň z tabaku a tabakových výrobkov.