Stav vzdělávání pracovníků ve veřejné správě v zemích V4 - Šimek, Tomáš
Vzdelávanie úradníkov v ČR je vymedzené v návrhu Zákona o úradníkoch územných samosprávnych celkov. Koncepcia vzdelávania. Akreditácia vzdelávacích inštitúcií a vzdelávacích programov. Maďarský systém vzdelávania zamestnancov vo verejnej správe. Základné princípy vzdelávania. Súčasná politika vzdelávania úradníkov vo verejnej správe v Poľsku. Systém ďalšieho vzdelávania a charakteristika vzdelávacích programov vo verejnej správe v SR. Vzdelávanie v štátnej správe. Obsah a rozsah adaptačného štúdia. Vzdelávanie v samospráve.