Právne prostredie a podnikateľská sféra v procese prístupu Slovenskej republiky do EÚ - Knapik, Peter
Európska únia vyžaduje, aby kandidátske krajiny boli na vstup pripravené implementovaním reforiem podľa európskeho právneho systému. Tieto operácie musia byť sprevádzané legislatívnymi reformami a ich zmenami ako napr. obchodný kódex. Na vstup musia byť pripravení nielen podnikatelia ale aj obyvatelia. Jedinou cestou ako to dosiahnuť, je aplikovať princípy tzv. corporate governance, ktoré vydalo OECD.