Od mája zdroje aj z Nórska, Islandu a Lichtenštajnska - Schönwiesner, Roman
Zároveň s EÚ sa rozširuje aj Európsky hospodársky priestor (EHP). Európske združenie voľného obchodu (EFTA). Od mája sa bude celá dohoda o EHP uplatňovať aj vo vzťahu k novým členským krajinám EÚ. Kvóty na dovoz rýb. Peniaze od členov EHP získa Slovensko len cez schválené projekty, podmienkou je spolufinancovanie. Pomalé scvrkávanie sa EFTA - odchod mnohých členov do EÚ.