Hodnotenie efektívnosti investícií v ekonomike - Vidová, Jarmila, 1967-
Podstatou hodnotenia investícií je porovnávanie nákladov na investíciu s výnosmi, ktoré investícia prinesie. Postup hodnotenia. Určenie nákladov na investíciu. Odhadnutie budúcich výnosov, ktoré investícia prinesie. Určenie nákladov na kapitál vlastného podniku. Výpočet súčasnej hodnoty očakávaných výnosov (cash flow) Metódy hodnotenia investícií v trhových ekonomikách