<The> Analytic hierarchy process for the decision tree with multiple criteria - Brožová, Helena
V bežnej poľnohospodárskej praxi je pre voľbu najvýhodnejšieho rozhodnutia veľmi dôležitá formalizácia celého rozhodovacieho procesu pomocou systémovej analýzy a matematických metód. Teória rozhodovania za neistoty a za rizika predpokladá jediné rozhodovacie kritérium. Najlepšie rozhodnutie je však často vyberané podľa viacerých kritérií. V článku je ukázané využitie analytického hierarchického procesu (AHP) pre riešenie takého viackriteriálneho rozhodovacieho problému.