Západní ekonómovia varujú - Novák, Ján
Problémy pristupujúcich krajín po vstupe do EÚ. Podniky v nových krajinách EÚ a šok z produktivity. Skúsenosti niektorých členských krajín EÚ. Problém so schodkom verejných financií. Poľsko a Maďarsko - dve krajiny, ktoré sa približujú ku kritickej hranici. Situácia obchodu s tovarom a službami.