Supply chain management - koncept - "rozšírenej" logistiky - Krajčovič, Martin
Podniky, ktorých vnútorné procesy dosiahli maximálnu úroveň optimalizácie, sú nútené hľadať potenciály mimo hranice svojej spoločnosti. Snaha o integrovanie svojich partnerov (dodávateľov, odberateľov) do spoločného logistického reťazca. Uvedené snahy "rozšírenia" integrovaného logistického reťazca mimo podnik, reprezentujú v súčasnosti najvýznamnejší vývojový trend logistiky. Tento pohľad na logistiku je v praxi označovaný pojmom riadenie dodávateľských reťazcov - Supply chain management (SCM). Charakteristika konceptu SCM. Definícia dodávateľského reťazca. Riadenie zásob.