Štíhly podnik a štíhle myslenie - Gregor, Milan
Vznik a vývin pojmov štíhla výroby, štíhly podnik a štíhle myslenie. Autori konceptu štíhlej výroby. Koncept štíhleho podniku vyvinutý vo firme Toyota. Princíp a stavebné bloky štíhlej výroby. Základné prvky štíhleho konceptu - hodnota, tok hodnôt, tok, perfektnosť. Koncept podniku svetovej triedy. Ukazovatele, ktorými sú charakterizované podniky svetovej triedy. Sedem základných typov strát. Muda, mura, muri (3Mu) - japonské označenie problémov strát.