Durácia kupónovej obligácie ako kritérium cenovej citlivosti obligácie vzhľadom na zmenu úrokových sadzieb - Šoltés, Vincent
Pojem durácia kupónovej obligácie. Využitie durácie na výpočet teoretickej ceny obligácie pri zmene trhovej úrokovej sadzby. Odvodenie nového vzorca na výpočet durácie kupónovej obligácie. Príklad.