Z outsidera favorit - Sotník, Alexander
Európske centrálne banky a prísne konvergenčné podmienky na vstup do EMÚ. Členstvo v ERM II (systém výmenných kurzov Európskeho menového systému). Maastrichtské konvergenčné kritériá na vstup do EMÚ. Slovensko predstavuje najdynamickejšiu ekonomiku v stredoeurópskom regióne. Ekonomický rast krajín V4 v rokoch 2001-2005. Deficit štátneho rozpočtu krajín vstupujúcich do EÚ. Krajiny V4 a ich pripravenosť na vstup do zóny Európskej menovej únie.