Development of selected financial indicators for agricultural enterprises in the Slovak Republic - Chrastinová, Zuzana
Ekonomické výsledky poľnohospodárstva v SR. Až na roky 2001 a 2002 bolo poľnohospodárstvo stratové - príčiny stratovosti. Zlepšenie ekonomickej situácie za posledné dva roky. Aj pri pozitívnych tendenciách finančná pozícia väčšiny poľnohospodárskych podnikov v súčasnosti nie je adekvátna potrebám rozvoja tohto odvetvia, keď opotrebovanosť HIM dosahuje 50 perc. a z toho opotrebovanosť strojov 70 perc. Úroveň hospodárskeho výskedku nie je významná ani u ziskových podnikov, pretože 75 perc. z nich dosahuje zisk len do 1,5 mil. Sk.