Prediction of the financial situation of agricultural enterprises in the Czech Republic at the EU accession - Jánský, Jaroslav
Porovnanie u dvoch vybraných poľnohospodárskych podnikov v produkčných i menej priaznivých oblastiach (LFA) ich finančnej situácie v súčasnom období pred vstupom a následne po vstupe do Európskej únie. K posúdeniu finančnej situácie je použitých 11 vybraných pomerových ukazovateľov. Pri prepočte očakávanej finančnej situácie poľnohospodárskych podnikov sú zohľadnené podpory podľa metodiky EÚ a taktiež výdavky, ktoré poľnohospodárske podniky budú postupne vynakladať pri vstupe do EÚ.