Structural changes and efficiency in Czech agriculture in the pre-accession period - Juřica, Alois
Štrukturálne zmeny v českom poľnohospodárstve, ktoré prebiehali v uplynulých 12 rokoch priniesli vytvorenie určitej podnikateľskej štruktúry. Na pozadí týchto zmien bola vždy požiadavka vytvoriť fungujúce, efektívne a konkurencieschopné poľnohospodárstvo, ktoré je schopné prežiť v meniacom sa globálnom prostredí. Otvorené sú otázky, do akej miery je efektívna súčasná podnikateľská štruktúra agrárneho sektora v alokácii vstupov, prípadne k akým štrukturálnym zmenám ešte musí prísť. Príspevok chce prispieť do tejto diskusie zistenými výsledkami, ktoré boli dosiahnuté v rámci riešeného výskumného projektu.