Má světová harmonizace či dokonce standardizace v oblasti spojování podniků šanci? Dočkáme se českého účetního standardu pro oblast spojování podniků? - Vomáčková, Hana
Podstata procesov spájania podnikov. Právne formy spájania podnikov a účtovné metódy spájania podnikov. Účtovné metódy pre podnikové kombinácie. Prioritné postavenie účtovnej metódy kúpy (Purchase Method). Účtovná metóda spojenia podielov (Pooling of Interests). Príklady právnej formy spojenia podnikov kapitálovou a majetkovou akvizíciou.