Euromanažment z pohľadu slovenskej personalistiky (komparatívna analýza trendov, šancí a prístupov) - Tuma, Miroslav
Moderná personalistika stojí pred problémom hľadania a nachádzania najschopnejších pracovníkov. Nábor a rozvoj pracovníkov v amerických firmách. Triedenie zamestnancov podľa zásady "up or out". Šance pre mladých. Komparatívna analýza aspektu personalistickej optiky. Americká pracovná sila a jej odlišnosti voči ostatnému svetu. Európska pracovná sila, jej úroveň a špecifiká. Personalistika na Slovensku. Zmeny po vstupe do EU.