Vplyv štátu na fungovanie obchodu na vnútornom trhu v súčasných podmienkach - Francová, Zuzana, 1971-
Hlavné faktory pôsobiace na obchod. Projekt jednotného vnútorného trhu v krajinách EÚ. Špecifické trendy pre obchodné podnikanie. Postavenie obchodu na vnútornom trhu a vplyv štátu na jeho fungovanie. Obchodný systém. Vplyv hospodárskej politiky na politiku obchodu na vnútornom trhu. Účel zriaďovania nositeľov hospodárskej politiky. Prehľad nositeľov hospodárskej politiky. Orgány riadenia hospodárstva v oblasti obchodu na vnútornom trhu. Vplyv orgánov štátnej správy na fungovanie trhu. Predpoklady pre rozvoj oblasti maloobchodu. Nástroje na ovplyvňovanie rozvoja maloobchodnej siete obce.