Priame zahraničné investície a ich vplyv na výkonnosť výrobných podnikov v Slovenskej republike - Sabol, Tomáš
Zhodnotenie vplyvu priamych zahraničných investícií (PZI) vo vymedzenej oblasti na podnikovú sféru a na ekonomiku SR. Výber a transfer technológií PZI. Ukazovatele produktivity práce a pridanej hodnoty - porovnanie za SR a vybrané organizácie s PZI. Produktivita práce a pridaná hodnota podľa úrovne technológie. Rozptylové efekty PZI. Vplyv výkonnosti slovenských podnikov s PZI na obchodnú a platobnú bilanciu.