Korupcia - aktuálny spoločensko-ekonomický fenomén - Figura, Ivan
Korupcia ako objektívna významná súčasť ekonomického prostredia. Sféry pôsobenia korupcie: sféra súkromného podnikania, sféra vzťahov súkromných subjektov s verejnými inštitúciami, sféra verejného sektora. Jednoduchý model korupcie. Boj proti korupcii - obmedzovanie priestoru na korupciu, zvyšovanie nákladov korupcie, vytváranie protikorupčných dohôd. Záujem jednotlivca na oznamovaní prípadov korupcie.