Vývoj malého a stredného podnikania na Slovensku s ohľadom na podnikateľské prostredie - Strážovská, Helena
Význam a vývoj MSP na Slovensku. Podnikateľské prostredie - podmienky pre rozvoj podnikania, bariéry rozvoja. Pripravenosť Slovenska na vstup do Európskej únie z hľadiska podnikateľského prostredia a MSP. Spôsob spolupráce so zahraničím. Hlavné faktory úspešnosti MSP. Účasť malých a stredných podnikateľov na vzdelávaní, využívanie internetu. Analýza problémov rozvoja MSP na Slovensku - výsledky výskumu. Podnikanie na južnom Slovensku. Špecifické rysy vývoja MSP a návrhy zmien vo vývoji. Príspevok z riešenia Projektu VEGA č. 1/7279/20 (59).